Favoritmatbilder

För dig som har missat, så kan jag berätta att jag bara älskar  mat med goda och spännande smaker.

 

Här är några av mina favoritbilder på mat.... vill minnas att det är från en tjejhelg uppe i dalarna förra hösten!

 

Marinerade auberginer och sallad (tillbehör) Baconinbakade dadlar Köttfärsfyllda paprikor

 

Den första bilden är inlagda/marinerade auberginer i vitlök med gröna stora oliver.

 

Recept - auberginer

  • Skala och skiva 3 auberginer, lägg dem i ett durkslag, salta rejält mellan varje lager, så att vätskan rinner ut.
  • Stek dem efter ett par timmar i massor av olja i pannan, lägg dem i ett uppläggningsfat, eller en skål du ska förvara dem i.
  • Fräs en hel finhackad vitlök i oljan som är kvar i pannan tills de är gyllenfärgade. Häll seadn ätikssprit, ca 1 dl (det kommer att ryka en del). När det fräst av sig, häll 1.5-2 dl vatten. Rör om lite.
  • Häll sedan över vitlöksvätskan över auberinerna. Låt svalna. Servera som tillbehör!

 

Den andra bilden är baconinbakade dadlar. Supergott som en förrätt.

 

Recept - baconinbakade dadlar - 4 portioner

8 dadlar. 4 baconbitar

  • Linda in dadlarna i en halv bacon
  • Lägg in i ugnen tills baconet har fått en fin färg
  • Servera på en bädd ruccolasallad och sila över en vinigret.

 

Den tredje bilden är köttfärsfyllda paprikor med färsk korriander, cremefraiche och chili

 

Recept - köttfärsfyllda paprikor med färsk korriander - 4 portioner

  • 4 paprikor
  • 4-500 g nötfärs
  • 4 coctailtomater
  • en röd färsk chili
  • 1-2 dl kokt ris
  • en knippe färsk korriander
  • en lime
  • cremefraiche
  • kryddor: korriander, salt, peppar

Fräs köttfärsen, blanda i riset och finhackad röd färsk chili. Krydda efter smak, krama över färsk lime, hacka  i lite färsk korriander.

Dela paprikan i 2 delar, förgrädda i ugnen tills de blir halvmjuka.

Lägg i köttfärsröran och coctailtomaten, grädda tills de får en vacker färg, max 10 min.

Dekorera med creméfrache, färsk korriander


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0