Matdagbok och Tyrosin

Jag för matdagbok!!!

 

Nu ska det bli intressant. Jag har blivit tipsad om att skriva en matdagbok, under en veckas tid. Som jag har skrivit tidigare, så går för närvarande en GI-kurs, och det kommer jag att göra under hela våren. Det är jätteskoj, och framför allt, så är det ett himla roligt gäng. Vi är 25 personer i gruppen, om jag räknar med Marlene och Jennie som håller i kursen.

 

Det som är meningen med kursen (för min del) är att jag ska bli av med några kilon, men främst för att fortsätta på den banan jag har valt, det hälsosammare livet. Många tror att GI bara handlar om plocka bort kolhydraterna. Visserligen, så ska man gärna plocka bort mycket kolhydrater, men det handlar om VAD man väljer för kolhydrater, och dess kombinationer. Vi lär oss också bl a om tillsatser som finns i våra livsmedel. Bland annat, kemikalier som stoppas dit för att behålla vissa färger för att tillfredsställa ögonen etc... Vi lär oss också vad som ökar förbränning och så vidare. Det är ganska intressant när man får höra, hur kroppen reagerar när vi stoppar i oss vissa produkter.

 

 

Lite besviken, men jag ger inte upp!

 

Förra veckan, gick jag glad i hågen till kursen, för att då var jag så starkt övertygad om att det skulle bli ett positivt resultat. Med det menar jag, att jag åtminstone skulle ha gått ner något kilo, och även i fettprocent. Men NEJ DÅ! Stod kvar på samma vikt och fettprocenten lika så! Då kan jag berätta att jag hade hunnit med fyra spinningpass mellan söndag-onsdag! Ett spinningpass förbränner ändå 600-800 kalorier, dessutom promenerade jag på jobbet. Så jag sitter inte still!

 

 

Matdagbok och Tyrosin

 

Jag har fått tipset om att skriva en matdagbok, och det har jag nu gjort i några dagar. Dessutom har jag genom föreläsaren fått beställa Tyrosin. som är en ingrediens vid kroppens tillverkning av tyreoideahormoner som styr kroppens ämnesomsättning, samt dopamin, melanin och noradrenalin. Många som har problem med sina köldkörtlar äter Tyrosin. Tyrosinet kommer jag att börja med på fredag. Denna vecka, får jag veta om jag äter fel, när hon har granskat min matdagbok för en vecka.

 

Idag har jag startat med kaffe och grekisk yoghurt med hallon. Till lunch blev det två stekta ägg i salladsblad, med lite fetaost och bladpersilja. Så enkelt att göra, och så gott. 

 

Jag slarvade med ett par glas vin i lördags, men annars har jag varit jätteduktig och dokumenterat. Jag har struntat i nötter, som jag också blev rekommenderad att göra. Jag brukade krossa över lite cachewnötter på min yoghurt med bär. Börjar nästan tro att, jag inte kan äta så mycket mer än salladsblad. Nej, så är det ju naturligtvis inte. Min kropp ska bara fatta att den ska öka förbränningen. Så jag får helt enkelt forska fram vad min kropp vill!

 

 

Farligt med många ägg?

 

Angående att äta mycket ägg. Jag har nu frågat så många trovärdiga personer, och det verkar inte alls vara farligt som myten om det säger. Är man frisk, så kan man äta massor av ägg. Själv äter jag 1-3 ägg om dagen. En annan vän äter 1-4 ägg om dagen, och har kollat sina kolestrolvärden vid tillfällen, och hon har fortfarande normalvärde!

 

Nej, nu är det dags för mig att åka iväg på ett spinningpass. Ett pulspass, vilket är väldigt roligt, för att jag håller på att testa min maxpuls. Jag har ganska hög puls, men det brukar tydligen kvinnor ha. Hur som helst, så hoppas jag att jag lyckas bättre denna vecka på invägningen. Jag tänker aldrig ge upp. Jag kan tillägga att kroppen har tightat till sig, så om det är mer muskler istället för fett som har kommit till, så skitsamma, vad vågen säger! Eller hur?*L*

 

Ha en toppendag! //Magda

 

 


Kommentarer
Postat av: Maggan

Heja!

2012-04-24 @ 19:25:14
Postat av: Magda

L

2012-04-24 @ 23:09:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0