LCHF-pannkakor

PANNKAKOR utan vetemjöl!!!
 
... kan det bli bättre?
Nej!!! Enklare och bättre, kan det verkligen inte bli, när man är hungrig, och vill ha något snabbt!
 
Pasar till frukost, lunch, middag och desert!
 
Jag har verkligen saknat pannkakor!
Är det nåot jag har saknat, så är det att få äta pannkakor. Man påminns ju varje torsdag, då det står på var och varannan meny. Lunch: Ärtsoppa och pannkakor. Jo, just det.. massor av vetemjöl var det där. Passar varken för mig, som äter "a la LCHF", och inte min dotter som är glutenkänslig. Så här delar jag med glädje ut receptet på snabba, enkla pannkakor!
 

Recept (för en person)
1 Ägg
1 dl grädde (kan med fördel bytas ut mot någon del mjölk)
1 krm salt
1 msk Fiberhusk
 
Vispa ihop allt och stek i riktigt smör. Jag brukar göra tre st i en stor panna.
 
 
 
 
Servera gärna med bär (i mitt fall hallon). Även en klick vispad grädde gör susen! Väljer man att servera det som en liten desert, kan man strö över lite hackade cashewnötter.

Jag jagar nytt nyttigt att äta hela tiden

 
 
Färskostbröd finns också i min vardag...
 
Jippie! Ytterligare något nyttigt att stoppa i sig. Det är så kul, när man hittar något man gillar, och som framför allt är enkelt! Sen, kanske det inte alltid är det billigaste alternativet! Men, vem bryr sig, om det är hälsosammare, och att man mår mycket bättre. På köpet, så underlättar det att bihålla sin någorlunda idealvikt! Man äter inte lika mycket, med tanke på det snåla kolhydratsintaget, så triggar man heller inte igång sockerbehovet! Bra va? Det tycker i alla fall jag! Alla bestämmer självklart hur man väljer att göra, men jag tycker att det är så kul att dela med mig!
 
Jag har ju skrivit om fröknäckebrödet i tidigare inlägg. Det är ju så gott, och för mig har det varit enormt beroendeframkallande.... hmmm, undrar vad det är i de där små fröna?? :-))
 
Nu har jag hittat ett komplement, ett bröd, som dessutom är mjukt och kan vara en bra att varva med fröknäcket. Receptet kommer längre ner, för den som är intresserad! Till bägge bröden, är det jättegott, att bara lägga lite ost över.
 
Jag äter och har ätit LCHF i över ett år nu, och stormtrivs med den. Självklart slarvar jag här och där, så någon kolhydrat slinker det allt ner ibland på jobbet och så. Det finns många som inte förespråkar LCHF, men det skiter jag i! Visst det kanske inte är så nyttigt att proppa i sig alla fetter som skall till. Men, man kan faktiskt byta ut lite fett och inte överdriva. Så, jag tänker fortsätta att hitta fler alternativ till min kost som jag bara älskar!
 
 
 
 
Recept på Gyllene färskostbröd (1 plåt)
 
---6 ägg, 1 tsk bakpulver, 1 dl vispgrädde, 150 g färskost och 2 dl riven ost---
 
Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggvitorna från gulorna i separata bunkar. Vispa vitorna tillsammans med bakpulvert tills det blir ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut. Vispa sedan äggulorna tillsammans med vispgrädden och färskosten tills det blir en jämn och fin smet. Vänd försiktit ner äggulesmeten med hjälp av en slickepott. Vänd sedan ner den rivna osten. Smeten ska vara luftig. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 minuter.
 
Man kan göra massor med detta bröd! Som pannkaka till crepes, pizzabotten eller till smörgåstårtan. Man kan överaska med att göra en bakelse med kardemumma och lite grädde. Bara att låta fantasin flöda.
 
Nästa steg blir att prova på att göra en egen PIZZA! Det var inte igår jag åt det!!! Ska bli gott, tror jag!
 
Ha en bra dag alla! Magda

RSS 2.0